Mustang 66 is opgericht in 2009.
De samenstelling van de band bestond toen al langer onder de naam 'Het Vervolg'. Onder deze naam hebben we bij verschillende gelegenheden opgetreden waaronder de 9e Nacht van Nuland en de Poptopper in 2009.
In 2009 is een bewuste koersverandering ingezet en sindsdien spelen we voornamelijk nog repertoire uit de jaren '50-'60. Hierbij proberen we de originele sound zo goed mogelijk te benaderen. Onze instrumenten, versterkers en stemmen (ahum) zijn hierop aangepast... 

 Klik op een volgende foto om de andere bandleden te leren kennen.....

Naam: Tiny Schel

Rol in de band: sologitaar, Backing Vocals.

Instrument: Fender Stratocaster 1973.

Versterking: Fender Super Twin. 1973

Versterking: Dynacord Eminent 1, met Dynacord bandecho 1961
Dynacord G100 Jensen speakers Speakerbox 1964

Ook gespeeld in: Fire Drakes, The Red White Brothers, Eldorado, De Mandogitas, Het Vervolg.

 
 

   

Op elf jarige leeftijd ben ik begonnen met wat vrienden als drummer bij een scoutingbandje, 'The red White Brothers'. Dit alles met zelfgemaakte gitaren en een oude radio als versterker, waar menig optreden de speakers uit werd geblazen.

Daarna drie jaar bij de plaatselijke mandoline en gitaarclub gespeeld, en heb daar wat accoorden geleerd.

Hieruit ontstond de band '' The Fire Drakes", eerst nog als drummer, maar al snel als sologitarist, wat mij veel meer trok met muziek van: The Shadows, The Spotnicks, The Jumping Jewels en Rene and his Aligators.

Met de Band The Fire Drakes gingen we de regionale songfestivals af, waarmee we mooie prijzen hebben gewonnen.


Mede door het winnen van een songfestival in 1963 kregen we een klein contract van Jan Vis, die toen nog met een oude bandrecorder opnames kwam maken bij de repetities. 250 gulden op een avond mits de zaal vol was, (was volgens hun nooit vol) waarna we een jaar later het contract ontbonden.


Na acht jaar moest ik in militaire dienst en kwam de muziek even op een laag pitje te staan.

Tot 1973 wanneer we amusement orkest Eldorado oprichten ( dezelfde leden van The fire drakes aangevuld met een toetsenist)


Mijn gitaar, ( een imitatie Gibson) en een oude Dynacord versterker waren inmiddels versleten, waarna ik mijn huidige gitaar, Fender-Stratocaster met een Fender-supertwin versterker heb gekocht.

In 1984 kwam er een abrubt einde aan het bestaan van Eldorado door het plotseling overlijden van onze toetsenist.

Zeven jaar niets gedaan tot er een reünie georganiseerd werd voor de gitaar & mandolineclub uit de jaren zestig.

Vanaf 1992 tot 2002 hebben we tien succesvolle jaren beleefd waarna we in goed overleg deze periode hebben afgesloten. Van hieruit ontstaat de band 'Het Vervolg', waarna met een definitieve muziekkeuze de band Mustang 66 ontstaat.

Toch weer de muziek uit de jaren zestig, het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en ik mag wel zeggen dat we met veel succes al weer enkele prachtige optredens achter de rug hebben en ik hoop nog lang met onze band van de muziek te mogen genieten, want deze muziek is tijdloos..toch?