Mustang 66 is opgericht in 2009.
De samenstelling van de band bestond toen al langer onder de naam 'Het Vervolg'. Onder deze naam hebben we bij verschillende gelegenheden opgetreden waaronder de 9e Nacht van Nuland en de Poptopper in 2009.
In 2009 is een bewuste koersverandering ingezet en sindsdien spelen we voornamelijk nog repertoire uit de jaren '50-'60. Hierbij proberen we de originele sound zo goed mogelijk te benaderen. Onze instrumenten, versterkers en stemmen (ahum) zijn hierop aangepast... 

 Klik op een volgende foto om de andere bandleden te leren kennen.....Naam: Willem-Jan Sommers

Rol in de band: gitaar en leadzang .

Instrument: Fender Stratocaster 1976.

Versterking: Fender de luxe 85.


Ook gespeeld in: First Choice, Het Vervolg, De Mandogitas 

   

Op tien jarige leeftijd ben ik begonnen met gitaarles via school. Dit bleek geen succes, waarna ik les ben gaan halen bij Ton Kalberg. Daar heb ik veel geleerd en heb toen al enkele keren opgetreden. Dat beviel me wel, op het podium staan en muziek maken.

In 1978 ben ik gestart met de Band First Choice, waar ook onze huidige bassist Wim van Lieshout in speelde.

   
 

Ruim 12 jaar waren we vrijwel iedere vrijdag en zaterdagavond in de regio op pad om op bruiloften en partijen de muziek te verzorgen, ook met Carnaval waren we altijd ergens aan het spelen.

In 1993 raakte ik verzeild bij de Mandogita's, een mandoline club met als doel 1 keer per jaar een revue avond neer te zetten met muziek, humor, korte sketches & wat Brabantse nummers om het aanwezige publiek een leuke avond te bezorgen.

Vervolgens kwamen er enkele musicals op mijn pad waaronder in 2007 Magdalena de Musical en in 2009/2010 heb ik als swingacteur meegespeeld in de musical The Sound of Music in de Efteling.

Met de Band Mustang 66 gaan we nog lekker een tijdje door, we hebben al enkele leuke optredens gehad en dat smaakt naar meer ! Het podium blijft trekken!!